Hva er Microsoft Dynamics 365?

Hva er Microsoft Dynamics 365?

Hva er Microsoft Dynamics 365?

Først litt harde fakta 3 år har gått siden Microsoft lanserte Dynamics 365, produktfamilien som dekker CRM og ERP funksjonalitet. Microsoft Dynamics 365 er det offisielle navnet, men i hverdagstale kalles det gjerne Dynamics 365 eller bare Dynamics.

Hva er CRM og ERP spør du kanskje. Jo, et CRM system (Customer Relationship Management) kan kort defineres som programvare som benyttes til markedsføring, salg og kundeservice. Altså i korte trekk et system som ivaretar virksomhetens serviceprosesser. ERP (Enterprise Resource Planning) på sin side representerer programvare som ivaretar de «harde» prosessene i virksomheten – som produksjon, logistikk, økonomi og regnskap.

Kjernen i både ERP og CRM funksjonalitet er at de løser behov relatert til din forretningsdrift og de tilhørende arbeidsprosesser. Microsoft Dynamics 365 er dermed en felles plattform som gir deg alle de applikasjonene du trenger for din virksomhet, og det kan være inngangsbilletten til virksomhetens digitale transformasjon. Der Dynamics 365 gir deg en plattform for forretningsdrift, gir Office 365 deg en plattform for kontordrift som epost, samhandling og arkivering av filer. Sammen med Microsoft Power Platform kan Microsoft nå tilby en komplett løsning som dekker alle dine behov.

Hva er Dynamics 365 Customer Engagement?

Dynamics 365 Customer Engagement er en samlebetegnelse på de applikasjoner som dekker følgende prosesser:

Markedsføring SalgKundeservice • Felt Service • Prosjekt Service

Hva er Dynamics 365 Finance and Operations?

Dynamics 365 Finance and Operations er en samlebetegnelse på de applikasjoner som dekker de klassiske ERP områdene som nevnt ovenfor. I Norge er dette vanligvis kjent som enten Dynamics NAV, Navition, Dynamics Ax, eller Axapta.

Hvorfor lanserte Microsoft Dynamics 365?

Lanseringen av Dynamics 365 var et strategisk skifte fra å se på CRM og ERP som isolerte løsninger, til å sette søkelys på forretningsprosesser på tvers av hele virksomheten. Dette åpner opp for en langt smidigere dataflyt mellom de ulike prosessene og avdelingene. Sett fra et forretningsperspektiv bidrar dette til å gi et større og mer helhetlig bilde av virksomhetens verdiskapning og ikke muliggjøre den digitale transformasjonen gjennom verdikjeden.

verdikjede

Dynamics 365 er altså en plattform for en rekke ferdig applikasjoner, men det begrenser seg ikke til det. Plattformen er meget godt egnet til å bygge andre applikasjoner enn de Microsoft tilbyr selv. Du kan skape egne applikasjoner som løser unike forretningsbehov, eller du kan undersøke om det finnes noen som har laget en løsning for deg allerede. Det finnes i dag et stort antall applikasjoner som andre enn Microsoft har laget, og disse tilgjengeliggjøres via AppSource, en tjeneste tilsvarende som AppStore og Google Play.

Nysgjerrig på mer?

Detaljert produktbeskrivelse på Dynamics 365 er meget godt beskrevet på ProsessPilotenes produktside. Du finner også mange relevante artikler i vår egen blogg.

ProsessPilotene er GullPartner av Microsoft og Norges største konsulenthus innen Microsoft Dynamics 365. Vi har erfaring med levering av løsninger for bedrifter i alle bransjer, og vi bistår deg gjerne med utregning, implementering og drift av ditt Dynamics 365 Prosjekt.

Vil du vite mer?

Legg igjen telefonnummeret ditt her, så ringer vi deg for en uforpliktende prat. Vi svarer dere normalt innen en virkedag.