Hva er OneDrive?

Hva er OneDrive?

Hva er OneDrive?

OneDrive er den skybaserte lagringsløsningen som følger med Office 365 eller SharePoint Server. Få vet hva OneDrive egentlig er, så her kommer en liten introduksjon.

OneDrive, og en rekke tilsvarende tjenester som for eksempel Dropbox, er primært rettet mot forbrukermarkedet. De er skylagringtjenester hvor du kan synkronisere filer mellom forskjellige enheter og foreta enkel deling.

SKAPT FOR SAMHANDLING

OneDrive er i utgangspunktet er et personlig område hvor du kan lagre arbeidet ditt. Filene er i utgangspunktet private, men kan deles med alle eller med angitte kolleger, og om virksomheten tillater det kan du også dele med samarbeidspartnere utenfor organisasjonen.

onedrive2

Microsoft Dynamics 365

I Dynamics 365 har du tilgang til filene i OneDrive gjennom dokument-”rutenettet”, for eksempel om du lager et personlig utkast til et tilbud som du senere vil legge inn i Dynamics 365. Eller andre veien: Filer som er skapt i Dynamics 365 kan synkroniseres til din lokale PC.

DATASIKKERHET OG GDPR

For mange vil kanskje administrasjonsfunksjonaliteten og sikkerheten veie tyngst. GDPR stiller nye krav til virksomhetens kontroll på data, og om din virksomhet bruker OneDrive kan du ha betydelig lavere puls enn om dine kolleger bruker en del av alternativene rettet mot forbrukermarkedet.

Virksomheten vil selv ha kontroll på autentisering av brukere og enheter, og kan sette begrensninger på f.eks. nedlastning og kopiering på visse dokumenter. Dokumenter kan også fjernes, for eksempel et antall dager etter at en ansatt har sluttet i virksomheten.

Ustrukturerte data er av mange sett på som det kanskje mest krevende feltet med tanke på GDPR. OneDrive gir din virksomhet mulighet til å få kontroll på selskapets ustrukturerte data.

Vil du vite mer?

Legg igjen telefonnummeret ditt her, så ringer vi deg for en uforpliktende prat. Vi svarer dere normalt innen en virkedag.